Amerikansk postkasse

Original US-MAIL postkasse designet i 1915 af Mr. Roy J. Joroleman, samt en nutidig model.

Original US-MAIL postkasse designet i 1915 af Mr. Roy J. Joroleman, samt en nutidig model.

Historien om US-Mail postkasser. 

I 1863, med oprettelsen af ”Free By Delivery” (Gratis ved levering), fra US POSTAL SERVICE ( USA postvæsen) begyndte man at levere post til hjemme adresser i USA. I løbet af det nittende og begyndelsen af det tyvende århundrede, bankede postmanden på døren og ventede tålmodigt på, at nogen skulle komme og åbne for at få posten udleveret. Effektivitets eksperter anslår, at hver postmand mistet 1,5 timer hver dag, ved blot at vente ved dørene.

Langsomt begyndte husejere og virksomheder at installere brevsprækker til at modtage post, når de enten ikke var hjemme eller ude af stand til at svare ved døren.

For at reducere den tid det tog for at aflevere posten især på landet, blev det foreslået at de enkelte boligers og erhvervsejendommes postkasser, skulle være monteret på passende standere eller andre støtter, når der var en vis afstand fra huset til vejen, især i landdistrikterne blev dette et krav. Før indførelsen af gratis ved levering i landdistrikterne (RFD),  fra det amerikanske postvæsen i og i Canada, havde mange beboerer i landdistrikter, enten ikke adgang til offentlige postomdeling, eller var nødt til at afhente deres post på et postkontor placeret mange miles fra deres hjem.

Postkasser blev ikke populær i Nordamerika før denne gratis service ved aflevering var etableret. Dengang var landbrugerne og husejere først meget imod at købe de dedikerede postkasser og man brugte ofte ofte tomme bushel kurve, dåser og kasser af træ, hvorfra man hentede sin post. Først i 1923 fik det amerikanske Postvæsen endeligt mandat til at enhver husstand skulle have en postkasse eller en brevsprække for at modtage posten i hjemmet eller virksomheden.

“Full-service” postkasser blev snart udstyret med et signal flag eller Semaforens arm – denne er normalt rød eller fluorescerende orange. Oprindeligt blev dette flag rejst af beboeren i ejendommen til at underrette postbudet at der var udgående post, men postbudet kunne også informere modtageren om at der var kommet post til dem, en stor hjælp til alle i perioder med hårdt vejr.

I 1915 blev den ikoniske amerikanske postkasse med sine buede, tunnel-forme top (for at forhindre vand og sne samling), den hængslede låge og signal flag designet af en ansat i det amerikanske postvæsen Mr. Roy J. Joroleman.

Joroleman konstruktion blev godkendt af det amerikanske Postvæsen, den har ligesiden været den mest top-sælgende amerikanske postkasse, den er især i vidt omfang blev brugt i landdistrikterne. Joroleman postkassen har både været ophøjede til den øverste manifestation af amerikanske funktionalistiske industrielt design, og nedgjodt af andre som en »Quonset hytte på en stok”.

I USA og Canada mest i landdistrikterne kan postkassen findes placeret enten enkeltvis eller i grupper på ejendommens grænser eller ved nærmeste vej / indkørsel eller vejkryds.

For at fremme ensartethed, samt have en nem og hurtig levering af post, har USA Post Department, (senere United States Postal Service, eller USPS) bevaret sin myndighed til at godkende størrelse og andre egenskaber ved alle postkasser, hvad enten det drejer sig om postkasser eller brevindkast til brug for levering af den amerikanske post, Godkendt postkasser fra sidstnævnte er altid stemplet med US Mail og godkendt af United States Postal Service. Disse standarder har resulteret i nogle undgåelige begrænsninger på produktdiversiteten og design, især med de nye materialer, former og funktioner, der er dukket op i de seneste år.

Nutidige Amerikanske postkasser kan ses på dette link : http://www.designprodukter.dk/shop/us-mail-17c1.html her er både den originale model i blank udførsel samt modeller i farverne sort, grøn og hvid.

kilde : www.designprodukter.dk copyright.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: